Na wszystkich krzakach są już zapylone i wybrane owoce.
Na dyni 2365 Wolf wybrany został drugi owoc, który jest zapylony w odległości 6m od korzenia. Zapasowy owoc, który rósł na 3,8m został odcięty. Ciekawostka jest to, że w odciętym owocu nasiona były już normalnej wielkości (oczywiście nie były dojrzałe ale były już bardzo duże).
Na dyni 2110 Platte wybrany został owoc zapylony w odległości 4,5m od korzenia. Na wszelki wypadek został jeszcze zapylony dodatkowy owoc nieco przed 6m (gdyby coś się stało z właściwym owocem).
Na zapasowej dyni, 2114 Daho, też jest zapylony owoc (zapylony został tego samego dnia co owoc na 2110 Platte). Jednak dynia 2114 ma bardzo mało miejsca, myślę, że około 15m2. Jest to trzecia dynia, która być może pomoże osiągnąć wynik 4300 funtów w całym sezonie (licząc wyniki trzech dyni), ale to głównie zależeć będzie od owoców na dwóch głównych krzakach.